17°C
Mostar 22°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

13.07.2020 / 09:40 Kultura - Mostar

Predstavom "Hiljadarka" završeni Dani teatra mladih u MTM-u

Predstavom "Hiljadarka" završeni Dani teatra mladih u MTM-u
Foto: FENA - Vijesti.ba
Izvedbom predstave "Hiljadarka" na Memorijalnoj sceni 2532 Mostarskog teatra mladih (MTM) sinoć su završeni 34. Dani teatra mladih.

"Publika je više puta prekidala predstavu pljeskom na otvorenoj sceni, a kraj predstave dočekan je ovacijama. Prava atmosfera za jedanaestodnevno druženje s publikom. Odigrano je 11 predstava, te online prikazane tri. Bio je ovo svojevrsan podvig u okolnostima svih mjera koje su propisane, ali je vrijedilo", priopćili su iz MTM-a. 

Na kraju zbrajanjem ocjena gledateljstvo je odlučilo da se dodijele tri MTM-ove maske i to predstavama "Fatima, nevjesta od boli", "Crni kos" i "Hiljadarka".

"Nagrađene predstave, ali i razgovori s publikom potvrdili su da je naše ključno repertoarsko opredjeljenje ono što publika podržava i što želi gledati. Dana je podrška istraživanju novih teatarskih formi, bavljenju klasikom i njenim isčitavanjem na suvremen način, te društveno angažiranim predstavama i otvaranju tema koje opterećuju našu stvarnost. Ova podrška i jasno iznesen stav vjetar su u leđa u nastojanjima MTM-a da bude otvoren teatar koji doprinosi odgoju svoje publike", navodi se u priopćenju.  

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo