21°C
Mostar 29°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 25°C
Bihać 27°C
Powered by Dark Sky

14.07.2020 / 11:54 Politika - Reakcije

DF pozvao Nikšića, Konakovića, Kojovića na protest pred centralom HDZ

DF pozvao Nikšića, Konakovića, Kojovića na protest pred centralom HDZ
Foto: Vijesti.ba
Prethodnog dana je poslana virtualna poruka lidera “velike koalicije u nastajanju”  (Naše stranke, SDP-a, Nezavisnog bloka, NiP-a, PzP-a Mirsad Hadžikadić i Hrvatske stranke)  da “neće sjediti skrštenih ruku i mirno posmatrati blokade Države u režiji HDZ-a i SNSD-a”.

Kao što je poznato, za Demokratsku frontu je kao i za  opozicione stranke okupljene na sarajevskoj “on-line platformi”  potpuno neprihvatljiva činjenica  da HDZ i SNSD zbog traumatičnog gubitka uticaja nad CIK-om čine još uvijek preostale očajničke poteze u blokadama koje su joj na raspolaganju i koje ozbiljno dovode u pitanje održavanje jesenjih lokalnih izbora.

Uvažena Gospodo iz opozicionih stranaka dozvolite nam da budemo slobodni i da Vam predložimo da u Vašoj ultimativnoj namjeri da ne sjedite skrštenih ruku za početak odkrstite noge i otputujete u Mostar i Banja Luku gdje se nalaze ključni kočničari procesa usvajanja budžeta kao neophodnog preduslova za održavanjem jesenskih izbora.

Ukoliko to ne uradite imate mogućnost da i dalje budete rezolutni i verbalno ratoborni na virtualnim platformama i demonstrirate Vašu nepokolobljivu “on-line odlučnost” da se obračunate sa opstruktorima procesa koji blokiraju našu Državu.

Ukoliko možemo sugerisati, kada i ukoliko pođete iz Kantona Sarajevo (uz pridržavanje propisanih mjera zaštite od COVID-19) iz kojeg crpite svoju “snagu” umjesto balona i karanfila ponesete kacige za slučaj da Vaše rezolutne namjere ne budu pacifistički dočekane u Mostaru i Banja Luci jer su zdravlje i neraskrvavljene glave ipak nešto što je najbitnije.

Kako ste Vi u SDP-u, NS-u, NIP-u, Platformi za progres, NBL-u, HS-u i NB-u,  čvrsto opredjeljeni da iskoristite sva demokratska sredstva kako bi spriječili namjeru vladajućih stranaka da spriječe održavanje lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini a budući da iskreno podržavamo Vašu namjeru da pokažete čvrstinu i nepokolebljivost, šaljemo Vam adrese lokacija na kojima možete demonstrirati Vaše ultimativne zahtjeve i neustrašivu odlučnost koju će prepoznati (eventualno??) Vaši budući glasači koje grozničavo prizivate.

Time ćete svim sadašnjim i budućim glasačima jasno pokazati da Vaša ogromna želja da eventualno preuzmete vlast u što većem broju općina Bosne i Hercegovine ne počiva na parolama, fikcijama, virtualnim proklamacijama i skrštenim nogama i rukama.

PS: HDZ BiH        (“Dom HDZ-a”, ulica Kneza Domagoja bb., Mostar)

SNSD            (ulica Petra Kočića, Banja Luka)

(Vijesti.ba)

Izdvajamo