8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

14.07.2020 / 14:40 Politika - Otvorene prostorije

SD BiH ozvaničio početak djelovanja na području KS

SD BiH ozvaničio početak djelovanja na području KS
Foto: FENA
Prostorije Kantonalne organizacije Socijaldemokrata BiH Sarajevo danas su zvanično otvorene.

- To je jasan znak da Sarajevo kao glavni grad BiH zaslužuje da ima stranku socijaldemokratske provincijencije, ali koja će se istinski brinuti o multietničnosti, radnicima, učenicima, mladim ljudima i svim problemima koji danas tište bh. građane. U ovom momentu možda su na prvom mjestu penzioneri koji nažalost ne žive adekvatno uloženom radu koji su radili čitav svoj život – rekao je predsjednik Socijaldemokrata BiH Enver Bijedić.



Smatra da se ni jedna vlast u budućnosti neće moći sastaviti ukoliko ne bude postojao „četvrti –građanski stup vlasti“ pored tri etnonacionalna (srpskog, hrvatskog i bošnjačkog).

- Brinemo se o socijalnoj pravdi za sve ljude gdje se sve odluke donose demokratskom slobodnom voljom – dodao je Bijedić.

Prisutnima se obratila predsjednica KO Socijaldemokrate BiH Lejla Tuco, koja je uvjerena da će ova stranka donijeti progres u bh. društvo – promijeniti stanje koje se, kako kaže, u BiH ne mijenja posljednjih 25 godina.

- Ubijeđena sam da po prvi put imamo pravu demokratiju. Da li su druge bile lažne znamo svi mi. Iako je 'socijaldemokratija' bila u vlasti, iako je imala i premijere nije napravila ništa. Prvi put sam u politici i ući ću u koštac zbog omladine i običnih ljudi, koji su počeli da mrze svoju državu – kazala je Tuco.   

Na događaju je zvanično pristupio članstvu KO Socijaldemokrate BiH Igor Kamočaji koji je istakao da je decentralizacija ključna nota u organizovanju Socijaldemokrata BiH i da neće biti nametnutih rješenja.

- Garantujem da će ovo mjesto i ova organizacija biti mjesto rađanja vizionarskih ideja mladih, kojima je politika, kakva danas i jeste u BiH, vjerovatno dosadna i nezanimljiva. Našu podršku imaju njihove ideje, usmjerene za stvaranje aktivističkih pokreta i da kreiraju sami svoj ambijent -  poručio je Kamočaji mladima koji žele pristupiti Socijaldemokratima BiH.   


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo