19°C
Mostar 26°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 22°C
Bihać 23°C
Powered by Dark Sky

14.07.2020 / 15:38 BiH - 400 metara kvadratnih

Skupština Pala danas Novaku Đokoviću dodijelila plac na Jahorini

Skupština Pala danas Novaku Đokoviću dodijelila plac na Jahorini
Novak Đoković / Vijesti.ba
Skupština opštine Pale je danas dodijelila plac na Jahorini srbijanskom teniseru Novaku Đokoviću.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su odbornici jednoglasno usvojili odluku o dodijeli zemljišta površine oko 400 metara kvadratnih najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću. Plac se nalazi na atraktivnoj lokaciji na Jahorini preko puta polazne stanice gondola.

Jugović je podsjetio da se pored polazne stanice gondola nalazi i ski-staza koja nosi Novakovo ime.

"U dogovoru sa nadležnima iz Olimpijskog centra, Novakom i njegovim ocem, poklonili smo im zemljište na ovoj lokaciji, dok je na lokaciji koja im je prvobitno trebala biti dodijeljena predviđena izgradnja sportskog centra koji je neophodan jednoj planini poput Jahorine", rekao je Jugović.

On je objasnio da je bilo neophodno da se usvoji ova odluka, kako bi bio pripremljen i ugovor kod notara, te istakao da će Novak posjetiti Jahorinu kada budu završene sve pravne stvari oko prenosa vlasništva ovog placa na porodicu Đoković i tada će mu biti uručen ugovor o vlasništvu.

Treba podsjetiti da je Novak Đoković jučer doputovao u Sarajevo. Kao bazu za odmor je izabrao Trebević, a dane provodi u Visokom tačnije u Arheološkom parku "Bosanska piramida Sunca".

(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo