3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

14.07.2020 / 18:32 BiH - Bit će održana online

Naredna sjednica Skupštine KS zakazana za 28. juli

Naredna sjednica Skupštine KS zakazana za 28. juli
Foto: Vijesti.ba

Naredna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo (KS) bit će održana 28. jula, s početkom u 10 sati, odlučio je Kolegij te skupštine.

Prema saopćenju kantonalne pres-službe, sjednica će biti održana online putem i prenosit će je uživo TVSA.

Na sjednici će biti razmatran Nacrt zakona o dopuni Zakona o pravobranilaštvu. Kao naredne tačke dnevnog reda su najavljeni Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS, Prijedlog odluke o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina KS te Prijedlog odluke kojom se daje saglasnost na Nacrt sporazuma koji se zaključuje između Univerziteta u Sarajevu (UNSA), Fakulteta zdravstvenih studija UNSA i Javne ustanove "Studentski centar" Sarajevo o ustupanju na dugoročno korišćenje objekata Paviljon VIII i Paviljon IX u okviru Javne ustanove "Studentski centar" Sarajevo.

U najavljenom dnevnom redu su i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na ovogodišnji program rada i finansijski plan Javne ustanove "Fond Memorijala Kantona Sarajevo" te izvještaji o radu, s finansijskim poslovanjem, Univerziteta u Sarajevu, Zavoda za izgradnju KS i Zavoda za informatiku i statistiku KS za 2019. godinu.

Prema saopćenju, također će biti razmotreni izvještaji o poslovanju kantonalnih javnih komunalnih preduzeća Toplane Sarajevo, "Park", "Tržnice-pijace", Vodovod i kanalizacija, "Sarajevogas" i "Pokop" te kantonalnog javnog preduzeća za gospodarenje državnim šumama "Sarajevo - šume" za 2019. godinu.

Zastupnicima će na ovoj sjednici biti predočena i Informacija o poslovanju i radu "Bags Energotehnike" d.d. Vogošća za 2018. i 2019. godinu.

Prije ove sjednice, bit će nastavljena ranije započeta 25., s početkom u 9 sati sati. Preostala tačka dnevnog reda tog zasjedanja je Informacija o uplati sredstava iz budžeta KS web-portalu "Sarajevska sehara.ba".


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo