22°C
Mostar 27°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 25°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

15.07.2020 / 18:16 Politika - Ministar finansija i trezora BiH

Bevanda o razlozima zbog kojih HDZ nije podržao budžet

Bevanda o razlozima zbog kojih HDZ nije podržao budžet
Foto: Fena / Vijesti.ba
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH u utorak, 21. jula će razmatrati Prijedlog budžeta bh. institucija i međunarodnih zajednica za 2020. godinu uz amandman poslanika Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) u Predstavničkom domu PSBiH Jasmina Emrića.

Potvrdio je to danas novinarima ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda (Hrvatska demokratska zajednica - HDZBiH) nakon što je Predstavnički dom PSBiH u oba čitanja usvojio taj dokument.

Budući da je Emrić tražio da se osiguraju sredstva u iznosu od 450.000 KM za pomoć u rješavanju problema migranata te da je to podržao Predstavnički dom PSBiH, Bevanda je pojasnio da ostaje da se vidi kako će se razmatrati taj amandman na sjednici Doma naroda PSBiH u proceduralnom smislu.

Na pitanje novinara da li HDZ ne želi podržati budžet, protiv kojeg su poslanici te stranke danas i glasali u Predstavničkom domu, zbog činjenice da je Predsjedništvo BiH umanjilo budžet za parlament za više od 750.000 KM, Bevanda je samo rekao da kao član HDZ-a zna da je to bila primjedba.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo