25°C
Mostar 30°C
Tuzla 28°C
Banja Luka 28°C
Bihać 28°C
Powered by Dark Sky

15.07.2020 / 18:22 BiH - Bosansko Grahovo - Drvar

Gligić: Otpad uvezen iz Italije problem je cijele Hercegbosanske županije

Gligić: Otpad uvezen iz Italije problem je cijele Hercegbosanske županije
Foto: FENA

Sastanak predsjednika Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivana Jozića, županijskog ministra graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hikmeta Hodžića te ministrice rada, zdravstva...

... socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a Vasilije Broćete s predstavnicima općine Bosansko Grahovo i udruga građana s područja te općine održan je u srijedu u zgradi Vlade HBŽ-a u povodu trenutne situacije vezane za otpad uvezen iz Italije u BiH koji je odložen na područje općina Bosansko Grahovo i Drvar.

Predsjednik Jozić pozdravio je nastojanja predstavnika općine Bosansko Grahovo i iskazao svoju podršku u rješavanju ovog problema, kazavši da sve institucije rade svoj posao te da su im u okviru svojih nadležnosti na raspolaganju, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Načelnik općine Bosansko Grahovo Milorad Gligić iznio je probleme s kojima su suočeni stanovnici, pozivajući Vladu HBŽ-a da im pomogne u što kraćem roku riješiti nastalu situaciju koja, po njegovim riječima, nije problem samo općine Bosansko Grahovo nego i cijele Hercegbosanske županije.

Ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša HBŽ-a Hikmet Hodžić nazočne je upoznao kako je to ministarstvo u stalnoj koordinaciji sa županijskom i federalnom Upravom za inspekcijske poslove.

"Ministarstvo je službeno kontaktiralo obje uprave radi dostavljanja svih službenih akata i dokaza povodom izvršenog inspekcijskog nadzora, kako bi i Ministarstvo steklo službene podatke i informacije te moglo poduzeti određene mjere za koje je nadležno u skladu s pozitivno-pravnim propisima", naglasio je ministar Hodžić.

Predsjednik Vlade i nazočni ministri HBŽ-a iskazali su punu podršku predstavnicima i stanovnicima općine Bosanskog Grahova, naglasivši kako će nadležne institucije poduzeti sve mjere s ciljem rješavanja nastalog problema, jer je opći interes da se otpad što prije ukloni, stoji u priopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo