°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

17.07.2020 / 19:25 Auto-Moto - Pandemija Covid-19

Dva pozitivna testa na Covid-19 u formuli 1

Dva pozitivna testa na Covid-19 u formuli 1
Ilustracija

Formula 1 je u petak objavila da su detektirana dva pozitivna testa na Covid-19, ali da se radi o osobama koje nisu bile na drugoj utrci nove sezone, koja je vožena 12. srpnja u austrijskom Spielbergu.

U priopćenju se navodi da su od 10. do 16. srpnja obavljena 4992 testa te da su dva bila pozitivna.

"Zaraženi ljudi su maknuti iz operativnog dijela i izolirani su. Svi bliski kontakti su pronađeni i izolirani", objavili su iz F1 na Twitteru.

Imena i detalji vezani za zaražene osobe nisu objavljeni. U petak su na stazi Hungaroring u Budimpešti započeli treninzi za Veliku nagradu Mađarske, na kojima su najbrža vremena ostvarili Lewis Hamilton (Mercedes) i Sebastian Vettel (Ferrari), javlja Hina.

Pozitivan test na koronavirus u momčadi McLarena uoči Velike nagrade Australije u ožujku, doveo je do otkazivanja te utrke i četveromjesečnog zastoja. Sezona je otvorena tek 5. srpnja Velikom nagradom Austrije, a do sada su odvožene dvije od do sada potvrđenih deset utrka Svjetskog prvenstva.

Kako bi se spriječilo širenje zaraze na utrkama nema gledatelja, a broj osoba koje mogu biti uz stazu i u boksovima je limitiran. Na snazi su i stroge higijenske i epidemiološke mjere.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo