22°C
Mostar 27°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 25°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

31.07.2020 / 14:03 Crna hronika - Zvornik

Zbog nepažnje vozača automobil završio na dnu Drine

Iz Drine je danas izvučen automobil Renault Megane registarskih tablica Srbije, koji je sletio bez vozača u rijeku, javlja dopisnik Srne sa lica mjesta.

Vlasnik automobila parkirao je vozilo, koje nije ostavio u brzini niti je povukao ručnu kočnicu, i ušao u obližnju ustanovu da obavi neki posao.

Kada se vratio, nije bilo automobila. Došao je do obale Drine, koja nije bila daleko od mjesta zaustavljanja i ugledao vozilo kako tone u rijeku. Vozilo se ubrzo našlo na dnu rijeke.

Jedan od organizatora vađenja automobila iz vode Zvorničanin i ronilac Milan Stojkić Kudro nizvodno oko 200 metara od slijetanja automobila pronašao je "reno" na dnu Drine koja je tu duboka oko tri metra.

On je u nekoliko pokušaja roneći, jer kod sebe nije imao odgovarajuću opremu, zakačio sajlu na traktor koji je izvukao automobil na obalu.

"Bilo je izuzetno teško bez ronilačke opreme doplivati do automobila. Drina je u tom dijelu duboka nekoliko metara i izuzetno mutna, što je sve otežavalo da se sajla zakači za čvrst dio automobila kako ne bi prilikom tegljenja popustila", rekao je Stojkić.

On je dodao da je, uprkos neadekvatnoj opremi, automobil izvađen iz vode na vrijeme, jer nije iscurilo ni ulje ni nafta, čime je riblju fond u tom dijelu rijeke sačuvan.

Vozilo je izvađeno prilično oštećeno jer ga je Drina prevrtala po kamenitom dnu više od 200 dužnih metara.

Vlasnik Megana zahvalio je svima koji su pomogli da vozilo bude izvađeno na obalu, uz konstataciju da je svojom nepažnjom ostao bez automobila.


(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo