9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

01.08.2020 / 08:49 Fudbal - Nakon četiri mjeseca

Novu sezonu Premijer lige BiH otvara meč u Tuzli, derbi večeras na Grbavici

Novu sezonu Premijer lige BiH otvara meč u Tuzli, derbi večeras na Grbavici

Nakon više od četiri mjeseca pauze, od danas će se, konačno, ponovo igrati Premijer liga Bosne i Hercegovine za nogometaše. 

Ovog puta s novim generalnim sponzorom (m:tel) i, kao u većini drugih zemalja, uz uvjete koje diktiraju mjere prevencije protiv korona virusa.

Ono što istinske ljubitelje nogometa vjerovatno i najviše pogađa jeste činjenica da će se utakmice igrati bez gledalaca na tribinama, ali to je cijena s kojom se navijači jednostavno moraju pomiriti u eri borbe s pandemijom. Covid-19 protokol predviđa i brojne druge restrikcije kojih se trebaju pridržavati svi akteri premijeligaških mečeva.

Za one koji mjere ne budu poštovali, Nogometni savez BiH je predvidio rigorozne kazne (od novčanih sankcija do oduzimanja bodova).

Četiri meča prvog kola bit će odigrana danas, sezona PLBiH zvanično počinje u Tuzli, gdje Sloboda od 17.30 sati dočekuje ekipu Radnika.

Derbi se igra večeras na Grbavici, Željezničar je domaćin mostarskom Veležu. Zanimljivo da su ove dvije ekipe na istom terenu odigrale i prijateljski susret u sklopu priprema ovog ljeta te da je utakmica bila itekako zanimljiva (3:2). Ništa manje se ne očekuje ni večeras.

Od ukupno šest susreta 1. kola, četiri će biti u direktnom TV prenosu, na kanalu Arena Sport 1.

m:tel Premijer liga BiH, prvo kolo:

Subota:

17:30 Sloboda – Radnik

18:00 Borac – Mladost DK (Arena Sport 1)

20:00 Zrinjski – Olimpik

20:30 Željezničar – Velež (Arena Sport 1)

Nedjelja:

17:30 Krupa – Sarajevo (Arena Sport 1)

20:00 Široki Brijeg – Tuzla City (Arena Sport 1)



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo