9°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 10°C

05.08.2020 / 15:22 KORONAVIRUS - Pogoršana epidemiološka situacija

Klubovi zastupnika u Skupštini KS traže održavanje hitne sjednice Skupštine

Klubovi zastupnika u Skupštini KS traže održavanje hitne sjednice Skupštine
Foto: Arhiv

Klubovi zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo - Narod i pravda, Naša stranka, Socijaldemokratska partija BiH, NBL - Samostalni zastupnici, traže hitno održavanje sjednice Skupštine o temi “Pogoršanje epidemiološke situacije izazvane oboljenjem Covid-19 u Kantonu Sarajevo”.

Na dnevnom redu sjednice bile bi informacije Ministarstva zdravstva, Kriznog štaba i Civilne zaštite o poduzetim mjerama i s prijedlogom mjera za suzbijanje širenja pandemije.

- Zasjedanje Skupštine KS kao zakonodavnog organa je po hitnoj proceduri neophodno zbog činjenice da je Kanton bez ministra zdravstva, da put pacijenta nije do kraja objelodanjen javnosti niti je građanima dostupan. Hitne sjednice smo do sada zakazivali i održavali, koliko toliko na vrijeme - navodi se u saopćenju koje je poslala stranka Narod i Pravda.

Smatraju, da se sjednice održavaju online, zastupnici mogu učestvovati u radu navedene sjednice kao i svi članovi Vlade, kriznog štaba i Civilne zaštite, te je zahtjev za sazivanje hitne sjednice u potpunosti opravdan.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo