10°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

07.08.2020 / 13:40 BiH - MOBiH

Okolić primio vojnog atašea Republike Turske u BiH

Okolić primio vojnog atašea Republike Turske u BiH
Foto: MOBiH - Vijesti.ba

Zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima mr Mirko Okolić primio je danas novoimenovanog turskog vojnog atašea pukovnika Mustafu Sitkija Tatara, s kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji ministarstava odbrane i oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Okolić je pukovniku Tataru zaželio sretan početak službe u BiH i zahvalio se na značajnom angažmanu Turske na različitim projektima pomoći Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Posebno je istaknuto školovanje kadeta BiH na vojnim akademijama u Turskoj. On je, također, istakao da su Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH uvijek imali veoma dobru saradnju s vojnim atašeima Republike Turske u BiH, koja je značajno doprinijela jačanju kapaciteta Oružanih snaga BiH.

Pukovnik Tatar se zahvalio zamjeniku Okoliću na prijemu, istakavši da će Republika Turska i dalje pružati podršku BiH, te je izrazio svoju želju za unapređenje saradnje na polju školovanja kadeta OS BiH na vojnim akademijama u Republici Turskoj. Takođe naglasio je da će biti na raspolaganju za sve buduće projekte bilateralne saradnje dvaju ministarstava, saopćeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MOBiH.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo