9°C
Mostar 11°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

07.08.2020 / 14:34 BiH - Banja Luka

Okolić izvršio obilazak radova na uređenju lokacije Aerodroma Mahovljani

Okolić izvršio obilazak radova na uređenju lokacije Aerodroma Mahovljani
Foto: MOBiH

Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić obišao je danas lokaciju Aerodroma Mahovljani u Banjoj Luci, gdje pripadnici Oružanih snaga BiH obavljaju inžinjerijske aktivnosti na uređenju te lokacije.

U pratnji zamjenika ministra Okolića bili su i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za resurse generalpukovnik Gojko Knežević i komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Radovan Ilić.

Komandant lokacije Mahovljani pukovnik Goran Miletić predao je raport, te je kroz informativni brifing upoznao zamjenika ministra Okolića i njegove saradnike sa trenutnim inžinjerijskim aktivnostima i neophodnim resursima za nastavak uređenja lokacije.

Zajedno sa najvišim dužnosnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, obilazak lokacije, između ostalih, izvršio je i direktor Javnog preduzeća „Aerodromi Republike Srpske“ Milan Račić, koji je izrazio zadovoljstvo saradnjom Ministarstva odbrane BiH sa tim preduzećem.

Zamjenik ministra Okolić, kao i generali Knežević i Ilić, obećali su nastavak podrške i osiguranje resursa za uređenje lokacije u narednom periodu, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo