13°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

07.08.2020 / 19:17 BiH - Ministar saobraćaja KS

Adi Kalem razgovarao sa taksi prijevoznicima u Kantonu Sarajevo

Adi Kalem razgovarao sa taksi prijevoznicima u Kantonu Sarajevo
Foto: Ilustracija / Vijesti.ba
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem je s predstavnicima taksi prijevoznika danas razgovarao o organizaciji taksi prijevoza u uslovima pandemije koronavirusa, problemima u organizacijskom i finansijskom aspektu te djelatnosti.

Razgovarano je o načinima kojima Ministarstvo saobraćaja KS može pomoći ovom sektoru sa finansijskog i organizacijskog aspekta, te su u tom smislu predložene eventualne mogućnosti oslobađanja od naknade za taksi oznake, oslobađanje od naknade za taksi stajališta, nabavka informatičke opreme i eventualna mogućnost finansijske pomoći za plaćanje poreskih obaveza.

Usaglašeno je da se prema Ministarstvu upute pismeni prijedlozi, kako bi se načini rješavanja ovog problema objedinili i jasno definirali, te u konačnici i uputili prema Vladi Kantona Sarajevo na razmatranje.

Tema sastanka bio je i Zakonu o taksi prijevozu u Kantonu Sarajevo i potrebama izmjene u smislu rješavanja pitanja taksi oznaka za invalidne osobe.

Ministar Kalem je apelovao da se svi uposleni pridržavaju epidemioloških mjera koje su na snazi, te da vozači češće dezinficiraju vozila po izlasku korisnika, kako bi se izbjegla svaka mogućnost zaraze uposlenika i građana, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo