18°C
Mostar 19°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 20°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

09.08.2020 / 16:41 KORONAVIRUS - Žrtva koronavirusa

Na Podhrastovima preminula žena tri dana nakon poroda

Na Podhrastovima preminula žena tri dana nakon poroda
Foto: FB

Na izolatoriju na Podhrastovima u Sarajevu preminula je 37-godišnja Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete.

Šoljanin, koja je bila zaražena korona virusom, se prije tri dana porodila u Ginekološko-akušerskoj klinici KCUS-a i na svijet donijela dječaka koji je negativan na virus.

Iza nje je ostao suprug i dvije curice, koji su također trenutno pozitivni na korona virus.

Belma je, prema podacima KCUS-a, u 35. sedmici trudnoće primljena u izolatorij na Podhrastovima, gdje je imala obostranu upalu pluća i ozbiljnu kliničku sliku. Liječena je i ljekari su pustili da se trudnoća razvija do minimalne zrelosti bebe. Potom su morali obaviti porod, carskim rezom, kako ne bi izgubili bebu. To je obavljeno prije tri dana na GAK-u, nakon čega je mlada žena vraćena u izolatorij, dok je beba ostala na klinici na Jezeru.

Ostaće upamćena kao filantropkinja koja je godinama, i kao majka i kao psiholog, nesebično pomagala mladim mamama i trudnicama da lakše i uspješnije shvate ulogu roditeljstva i putem Facebook grupe Centar za trudnice i mlade majke - Savjetovalište udruženja TIM, gdje su žene iz cijele BiH i regiona tražile savjete i dijelile iskustva o trudnoći, porođaju, dojenju, majčinstvu...

Njen prerani odlazak ostavio je u žalosti više od 61.000 žena koje su članice grupe Centar za trudnice i mlade majke.

Porodici iskreno saučešće.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo