8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

10.08.2020 / 17:47 Fudbal - Premijer liga BiH

Jagodić i Zakarić: Na Grbavicu po tri boda

Jagodić i Zakarić: Na Grbavicu po tri boda
Foto: FENA
Derbi susret trećeg kola Premiejr lige Bosne i Hercegovine igra se u utorak na Grbavici između Željezničara i Borca.

Bit će to duel dvije ekipe koje u prva dva kola imaju maksimalan učinak, bez primljenog gola. Posljednji duel ovih timova u glavnom gradu BiH završen je bez pobjednika. U Borcu ne bi imali ništa protiv da tako bude i sutra, iako je cilj uzeti sva tri boda.

- Znamo šta je cilj, a jasno je da se radi o derbiju kola. Ovo su najlakše utakmice za igrati, to uvijek govorim igračima. Derbi dolazi nam u pravo vrijeme, u igrače imam puno povjerenje, oni mogu da naprave dobar rezultat, ali se s ovim duelom ne završava prvenstvo. Isti su uslovi za sve, nema pritiska od publike. Cijenim kolegu Amara Osima, poznajemo se dobro, imali smo dosta duela. Iako je Željezničar mnogo mijenjao u prva dva kola poznajemo njihovu igru i mislim da iznenađenja neće biti. Imamo četiri igrača koji su bili u Željezničaru, oni znaju kako se tamo radi i kako se dočekuju ovakve utakmice. Nećemo se braniti i ići na bod, već ćemo pokušati da dođemo do pobjede - rekao je trener Borca Vlado Jagodić.

Iskusni stručnjak najavljuje promjene u timu, jer je nekim igračima neophodan odmor. Za sutrašnji duel ne konkrurišu samo Kukrika i Subić.

- Svi znamo da Željezničar ovakve utakmice dočekuje veoma ozbiljno. Hendikep za obje ekipe je što nema publike. Idemo u Sarajevo da pružimo dobru i kvalitetnu partiju. Igrao sam sa 70-80 posto igrača koji su sada na Grbavici. Uz ozbiljan pristup možemo do dobrog rezultata, a to su tri boda i vjerujem da ćemo se sutra veče u Banjaluku vraćati srećni i zadovoljni - optimista je prvotimac Borca Goran Zakarić.

Utakmica Željezničar - Borac igra se sutra u Sarajevu od 17.00 sati.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo