-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 3°C

10.08.2020 / 18:18 KORONAVIRUS - 29. i 30. oktobra

'Liderstvo u doba korone' tema konferencije posvećene menadžmentu u Beču

'Liderstvo u doba korone' tema konferencije posvećene menadžmentu u Beču
Foto: Vijesti.ba
"Liderstvo u doba korone" tema je ovogodišnje 12. međunarodne konferencije posvećene menadžmentu "Global Peter Drucker Forum" koja će 29. i 30. oktobra biti održana u Beču.

Ovogodišnji skup, sa smanjenim brojem učesnika i u skladu s epidemiološkim mjerama, bavit će se rukovođenjem u svijetu nakon pandemije. Za okruglim stolovima će, između ostalog, biti govora i o "budućnosti kancelarije", te životu s koronavirusom.

Kriza izazvana koronavirusom stavila je fokus na lidere i njihovo djelovanje. Pokazalo se kako lideri mogu uspjeti, ali i podbaciti u donošenju kratkoročnih odluka i anticipiranju dugoročnih posljedica.

Stoga će neke od tema Peter Drucker Foruma biti vrijednosti, kultura organizacije, razvoj talenata i društvena odgovornost preduzeća, ali i digitalna transformacija, umjetna inteligencija, te uspješna primjena praksi iz drugih oblasti.

Učesnici će govoriti i o podizanju kvalitete liderstva, ponašanju lidera kao i o tome da li je Druckerov model "efikasnog rukovodioca" još uvijek odgovarajući.

Peter Drucker Forum je prvi put održan 2009. u Beču i predstavlja jednu od vodećih globalnih konferencija o menadžmentu. Nazvan je po jednom od najznačajnijih teoretičara menadžmenta dvadesetog stoljeća, koji je menadžment posmatrao kao stub presudan za razvoj i napredak svih oblika organizacija i institucija, saopćeno je iz Eurocomm-PR Sarajevo.

 
(Vijesti.ba)

Izdvajamo