0°C
Mostar 6°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

11.08.2020 / 21:03 Fudbal - Premijer liga BiH

Široki Brijeg ispustio vodstvo od 2:0, Velež odnio bod s Pecare

Široki Brijeg ispustio vodstvo od 2:0, Velež odnio bod s Pecare
Velež je došao do velikog boda na gostovanju kod Širokog Brijega u susretu 3. kola Premijer lige BiH.

Domaćin je u jednom trenutku imao sigurno vodstvo od 2:0, ali mostarska ekipa je pokazala odlučnost i ipak izborila dragocjeni remi na Pecari.

Široki Brijeg je djelovao nešto konkretnije u samom uvodu meča, da bi u 25. minuti Alen Jurilj krunisao lijepu akciju za vodstvo domaćina.

Velež je potom krenuo po izjednačenje i počeo vršiti pritisak na gol Širokog, ali u jeku napada Rođenih izabranici Tonija Karačića su udvostručili vodstvo, nakon što je Zvonić postigao autogol.

Pred sami kraj prvog poluvremena gosti uspijevaju smanjiti. Najljepši trenutak utakmice, Ćosić je fantastičnim udarcem odaslao loptu u mrežu domaćina nakon odlične asistencije Vehabovića.

Dvije ekipe su nastavile igrati otvoreno i nakon odmora, da bi Velež izjednačio u 67. minuti. Precizan sa bijele tačke bio je rezervista Fejsal Mulić, a prethodno je jedanaesterac skrivio Cipetić faulom nad Brandaom u šesnaestercu.

Do kraja susreta bilo je još pristojnih prilika na obje strane, ali ostalo je 2:2. Ovo je ujedno prvi put da Velež nije pretrpio poraz na Pecari od 2007. godine.



Široki Brijeg – Velež 2:2 (Jurilj 25’, Zvonić 43’ ag – Ćosić 45’, Mulić 67’ pen)

Stadion Pecara. Glavni sudija: Admir Šehović (Sarajevo).

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Cipetić, Obšivač, Ćorić (Jurić), Jurilj, Angelov (Jović), Marić, Stanić, Radeljić, Begić, Pervan (Vukoja).

VELEŽ: Bobić, Zvonić, Bihorac (Čivić), Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović (Ovčina), Brandao, Ferreyra (Mulić), Vehabović, Radovac (Osmić).


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo