8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

13.08.2020 / 08:49 Fudbal - Srbijanski veznjak

Aleksandar Pejović novo pojačanje FK Sarajevo

Aleksandar Pejović novo pojačanje FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Srbijanski internacionalac Aleksandar Pejović novi je igrač FK Sarajevo nakon što je potpisao ugovor sa šampionom Bosne i Hercegovine u trajanju od dvije godine.

"Drago mi je što sam dogovorio sve uslove sa FK Sarajevo, ovo je jedan od najvećih klubova na ovim prostorima i sigurno da će biti velika čast braniti boje ovog kluba. Mogu reći da sam upoznat sa ekipom Sarajeva i kvalitetom ove lige, Sarajevo je osvojilo dvije titule u posljednje dvije godine i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima. Očekuju nas i utakmice u Evropi, te se nadam da ćemo i na tom polju ostvariti što bolji rezultat", rekao je Pejović nakon potpisa ugovora.

Ovaj igrač do sada je igrao za Slogu iz Požege, Slobodu Užice, Trelissac, OFK Beograd, Mladost Lučani, Dinamo Minsk, te Radnički iz Ništa odakle je i došao u Sarajevo. Aleksandar igra na poziciji zadnjeg veznog, a po potrebi može pokriti i ostale pozicije na sredini terena.

"Mislim da će Aleksandar dodatno pojačati konkurenciju u veznom redu našeg kluba, riječ je o igraču koji je dobro poznat ljubiteljima fudbala na našim prostorima, te igraču koji ima preko 200 nastupa u najvišem rangu srpskog fudbala", rekao je sportski koordinator FK Sarajevo Emir Hadžić.

Pejović je ove sezone prije dolaska u FK Sarajevo upisao tri nastupa za ekipu Radničkog u kojima je postigao jedan pogodak, te upisao jednu asistenciju.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo