13°C
Mostar 16°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

13.08.2020 / 11:50 Crna hronika - PU Istočno Sarajevo

Paljanin i pet stranaca uhapšeni na Jahorini, oduzeto oružje

Paljanin i pet stranaca uhapšeni na Jahorini, oduzeto oružje
Foto: Ilustracija
Šest osoba uhapšeno je na području Jahorine, a tokom pretresa oduzeti su pištolj sa mecima, više mobilnih telefona i jedna pvc kesa sa materijom koja asocira na drogu, saopštila je danas Policijska uprava Istočno Sarajevo.

Policijska uprava Istočno Sarajevo navela je da su uhapšeni M.Š., M.N. i S.R. državljani Republike Srbije, R.D. i B.Š. državljani Republike Crne Gore, te M.D. iz Pala.

"Preduzimanjem niza operativno-taktičkih mjera i radnji, 12. avgusta oko 12,15 časova u hotelu na području OC Jahorina uhapšeno je šest osoba", dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo došli su do operativnih informacija da se na području Jahorine nalazi više osoba koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnh materija i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Na osnovu naredbe nadležnog suda, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je pretres više apartmana i putničkih automobila koja koriste navedena lica, kojom prilikom je pronađeno i oduzet pištolj, 11 komada metaka, više mobilnih telefona i jedna pvc kesa sa tragovima bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu.

U toku je dokumentovanje premeta nakon čega će nadležnom tužilaštvi biti dostavljen odgovarajući izvještaj.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo