18°C
Mostar 22°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

13.08.2020 / 12:01 Crna hronika - 'Krimolovci'

Od 240 zaprimljenih prijava, 14 sa korisnim informacijama

Od 240 zaprimljenih prijava, 14 sa korisnim informacijama
Foto: Vijesti.ba
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u julu 2020. godine registrirali su 172 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci“, od kojih je šest bilo sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, ...

... na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljeno je 68 prijava, od kojih je osam sa korisnim informacijama.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi sa opojnim drogama, zloupotrebom službenog položaja i ostalim krivičnim djelima.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem "Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 12 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po dvije je postupala i SIPA.

U julu je zaprimljeno 28 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem "Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 23 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci“ – 080 020 505, saopćeno je iz SIPA-e.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo