12°C
Mostar 14°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

14.08.2020 / 16:37 Politika - Sastanak s načelnicima

Višković: SNSD očekuje odličan rezultat na izborima

Višković: SNSD očekuje odličan rezultat na izborima
Foto: NN
Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da, na osnovu dosadašnjeg rada i ulaganja, očekuje odličan rezultat ove stranke na izborima 15. novembra na području cijele Republike Srpske.

"SNSD sa svojim koalicionim partnerima, na osnovu onoga što smo uradili i ulagali u ovaj dio Republike Srpske, ali i od Trebinja do Novog Grada, očekuje jedan od najboljih rezultata na lokalnim izborima", rekao je novinarima Višković.

Višković je pojasnio da su tokom današnjeg sastanka sa načelnicima opština Pale Boškom Jugovićem, Trnova Dragomirom Gagovićem, Rogatice Miloradom Jagodićem, Istočnog Novog Sarajeva Ljubišom Ćosićem i načelnikom opštine Han Pijesak Vladom Ostojićem razmotreni projekti koji se realizuju na području Sarajevsko-romanijske regije i području grada Istočno Sarajevo.

On je podsjetio da se na predstojećim lokalnim izborima gradonačelnik Istočnog Sarajeva po prvi put bira direktno, za razliku od ranijeg izbora kroz Skupštinu grada.

"SNSD ima jasno opredjeljenje na ovom području da imamo svog gradonačelnika i načelnike u ostalim lokalnim zajednicama gdje do sada nismo", naveo je Višković.

On je naveo da je kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočna Ilidža Nebojša Šešlija, koji je direktor Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Višković je rekao da su na sastanku razgovarali o problemima koji postoje u lokalnim zajednicama, te o konkretnim problemima u oblasti zdravstvenog sektora na ovom području.

Prema Viškovićevim riječima, svi projekti koji su u toku u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj neće biti obustavljeni zbog epidemije.

Kao primjer, on je naveo da su završeni javni pozivi i izabrani izvođači radova za rehabilitaciju putnog pravca Pale-Jahorina, te izgradnju novog dijela puta na ovoj olimpijskoj planini čime će se smanjiti saobraćajne gužve.

"Razgovarali smo o proceduri koju su pokrenule opštine Trnovo i Pale u vezi razgraničenja na području Jahorine. Danas je dogovoreno da Republička geodetska uprava i Pravobranilaštvo Republike Srpske to pitanje riješi na zadovoljstvo obje lokalne zajednice“, rekao je Višković.

Sastanku je prisustvovala i poslanica u Narodnoj skupštini Nataša Kulašinac.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo