4°C
Mostar 9°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

25.08.2020 / 13:36 Rukomet - Covid-19

EHF prolongirao mečeve EHF kupa zbog pandemije

EHF prolongirao mečeve EHF kupa zbog pandemije
Foto: Vijesti.ba

Usljed pandemije virusa korona, koja ne jenjava, Evropska rukometna federacija (EHF) je donio odluku da se odigravanje utakmica drugog i trećeg kola EHF kupa (stari naziv Čelendž kup), pomjeri za jedan mjesec te da se utakmice, umjesto u oktobru i novembru, igraju u novembru i decembru, saopšteno je iz EHF-a.

EHF je ovu odluku donio nakon obavljenih razgovora sa savezima i klubovima čije su utakmice bile zakazane za predstojeće sedmice.

Budući da i dalje postoje procedure i restrikcije kada su putovanja u pitanju, kao i to da je većina klubova učesnika EHF Kupa sa ograničenim finansijskim resursima, odlučeno je da se termini odigravanja pomjere, kako bi klubovi imali više vremena za pripremu i organizaciju samih utakmica i putovanja.

akođe, poznato je da je decembar u kalendaru EHF-a oslobođen utakmica, što će u ovom slučaju omogućiti odigravanje utakmica trećeg kola u decembru, dok će se utakmice drugog kola igrati u novembru. Odigravanja utakmica prvog kola, koje je prvobitno planirano za septembar, neće biti, zbog nedovoljnog broja timova.

(Vijesti.ba / NN)

 

Izdvajamo