8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

16.09.2020 / 08:20 BiH - Bogat program

Otvaranje sezone Narodnog pozorišta Sarajevo uz 'Bal pod maskama'

Otvaranje sezone Narodnog pozorišta Sarajevo uz 'Bal pod maskama'
Foto: FENA

Narodno pozorište Sarajevo (NPS) novu umjetničku sezonu 2020./21. otvorit će danas programom Gala večeri "Bal pod maskama".

U okviru Gala večeri "Bal pod maskama" publika će imati priliku uživati u sadržajnom muzičko - scenskom programu u izvedbi ansambla Drame, solista i hora Opere te solista i ansambla Baleta NPS.

Na programu će se naći poznate operne i operetske arije, dueti i popularne pjesme (Mozart, Verdi, Strauss...), kao i solo numere iz poznatih baleta "Krcko Oraščić", "Dama s kamelijama", "Uspavana ljepotica" i drugih, a večer će uljepšati glumci koji će uprizoriti scene iz rado gledanih komedija "Balkanski špijun u Sarajevu", "Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama" te "Ožalošćena porodica".

Iz Narodnog pozorišta Sarajevo podsjećaju da će uz poštivanje mjera propisanih od Federalnog štaba civilne zaštite, broj posjetilaca koji će moći prisustvovati programima NPS-a biti ograničen, te da je obavezno nošenje zaštitnih maski za lice tokom boravka u zgradi pozorišta i za vrijeme trajanja predstava.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo