8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

16.09.2020 / 11:33 Politika - Reakcije

SDA: Jako loša poruka zvaničnog Zagreba prema BiH

SDA: Jako loša poruka zvaničnog Zagreba prema BiH
Foto: Vijesti.ba

Prijem koji predsjednik i premijer Hrvatske Zoran Milanović i Andrej Plenković organizuju za Milorada Dodika nosi opasnost za dodatnu destabilizaciju prilika u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz SDA.

Dodaju da je potpuno zaobilaženje institucija Bosne i Hercegovine i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH jako loša poruka zvaničnog Zagreba prema našoj državi.

- Izuzetno je štetno da predsjednik Hrvatske ignoriše poziv Predsjedništva BiH za razmjenu posjeta, a istovremeno prima Dodika koji neprestano prijeti podjelom države BiH, blokira rad državnih institucija i euroatlantski put zemlje, vrijeđa Bošnjake i Hrvate nazivajući ih za skupštinskom govornicom balijama i ustašama, te im onemogućava njihovo pravo na legitimne predstavnike u Vladi RS-a, navode iz SDA.

SDA poziva predsjednika i premijera Hrvatske da imaju u vidu izuzetnu važnost odnosa između BiH i Hrvatske, kao i Bošnjaka i Hrvata, te da ne šalju poruke kojima se unosi dodatno nepovjerenje i narušavaju odnosi između dvije države i dva naroda.



(VIjesti.ba)

Izdvajamo