18°C
Mostar 22°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

16.09.2020 / 14:03 Politika - Nije bilo uvjeta

Nije održana sjednica Komisije za nadzor nad radom OSA-e

Nije održana sjednica Komisije za nadzor nad radom OSA-e
Foto: Fena / Vijesti.ba
Član parlamentarne Komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Mirko Šarović (SDS) kazao je danas novinarima u Sarajevu da današnja sjednica nije održana jer nije bilo uvjeta za to budući da nije bilo niti jednog predstavnika iz reda hrvatskog naroda.

- Nezvanično smo obaviješteni, iako nije bilo pismenog obrazloženja, da oni nisu došli zato što na dnevnom redu sjednice nije bilo i pitanje imenovanja trećeg čovjeka po važnosti u OSA-i iz reda hrvatskog naroda. To je ono što ja znam - pojasnio je Šarović.

Govoreći o narednim koracima, najavio je da bi predsjedavajući Komisije trebao zakazati novu sjednicu kada se za to steknu uvjeti, ali da li će se tada birati treći član u toj agenciji nije mogao potvrditi.

- Ova priča se nastavlja jer je naš zadatak dati mišljenje o kandidatima za te pozicije, a konačan stav daje Vijeće ministara - zaključio je Šarović.

Nermin Nikšić potvrdio da je Zoran Tegeltija, državni premijer, poslao prijedlog za imenovanje Osmana Mehmedagića za direktora OSA-e i Ristu Zarića za zamjenika.

- Predstavnici HDZ-a iz oba Doma nisu učestvovali u radu jer predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija u proceduru za imenovanje nije poslao i prijedlog za glavnog inspektora OSA-e - rekao je Nikšić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo