18°C
Mostar 22°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

16.09.2020 / 16:21 BiH - Sarajevo

Sastanak GPBiH s predstavnicima NKA Velike Britanije o sigurnosnim pitanjima

Sastanak GPBiH s predstavnicima NKA Velike Britanije o sigurnosnim pitanjima
Foto: Fena / Vijesti.ba
Ravnatelj Granične policije (GP) BiH Zoran Galić, zamjenik ravnatelja Fahrudin Halač i pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije Dragan Kulić primili su u posjet međunarodnog časnika za vezu Nacionalne kriminalističke agencije (NKA) ...

... Velike Britanije Marka Monaghana sa suradnicima.

Na sastanku se razgovaralo o sigurnosnim pitanjima, posebno kada je riječ o migrantskoj krizi s kojom se Granična policija godinama suočava te o mjerama koje GPBiH poduzima kada je u pitanju prekogranični kriminal, migrantska kriza i drugi oblici kriminaliteta.

Ravnatelj Galić predstavio je način na koji funkcionira Granična policija BiH, govorio je o problemima s kojima se svakodnevno susreću policijski službenici, kao i o učinkovitijem jačanju kontrole državne granice.

"Kako bismo ojačali kontrolu državne granice, potrebno nam je više policijskih službenika, na čijem prijemu intenzivno radimo, koliko je to u našoj mogućnosti, te suradnja drugih policijskih službenika na svim razinama vlasti", istaknuo je Galić.

Ravnatelj Galić i međunarodni časnik za vezu NKA Velike Britanije Mark Monaghani naglasili su važnost unaprjeđenja suradnje, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo