18°C
Mostar 22°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

17.09.2020 / 08:24 Politika - Potpredsjednik SDA

Denis Zvizdić: Cilj Koalicije je pobjeda u Mostaru

Denis Zvizdić: Cilj Koalicije je pobjeda u Mostaru
Foto: Vijesti.ba

Sinoć je u Mostaru upriličena svečanost povodu 30. godišnjice Gradskog odbora SDA Mostar.

Svečanosti je prisustvovao i Denis Zvizdić, potpredsjednik SDA, koji se u svom govoru osvrnuo na predstojeće izbore u Mostaru i Koaliciju za Mostar koju uz SDA, čine SBB, DF, SBiH i BPS.

- Očekujemo da ostvarimo potpunu sinergiju svih stranaka koji Mostar vide kao jedinstveni savremeni, multietnički grad, koji u budućnosti treba da bude istinski regionalni ekonomski, kulturni ,akademski i svaki drugi centar ovog dijela BiH. SDA u tom smislu mora ostvariti potpuno jedinstvo svojih redova, potpunu sinergiju sa svim drugim političkim, promostarski opredijeljenim partijama i tu ne smije biti nikakvih podjela. Moramo skloniti personalne, institucionalne, ideološke animozitete na stranu i kao cilj imati pobjedu u Mostaru, naveo je Zvizdić i dodao:

- Mi ćemo iskoristiti sve naše resurse bez namjere i želje da dominiramo u Koaliciji, ali sa ozbiljnom namjerom i željom da se beskompromisno izborimo za 18 vijećnika sa postizbornom koalicijom koja će osigurati da na čelo grada dođe nosilac liste naše Koalicije. I u tom smislu nećemo dozvoliti da dođe do bilo kakvih postizbornih devijacija. Mostar zaslužuje da konačno dobije vlast koja će osloboditi ukupne prirodne, ljudske, intelektualne, ekonomske i sve druge kapacitete.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo