3°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

22.09.2020 / 15:24 Politika - Ekonomska saradnja

Izetbegović razgovarao sa ambasadorom Katara

Izetbegović razgovarao sa ambasadorom Katara
Foto: FENA
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Bakir Izetbegović primio je danas ambasadora Države Katar Sultana Bin Alija Al-Khatera.

Konstatovano je da su odnosi između dvije države veoma dobri, kao i da postoji prostor za dodatno unapređenje ekonomske saradnje, te su razmijenjene  informacije o koracima koje su poduzele vlasti dvije države u borbi protiv pandemije koronavirusa i njenih posljedica.

Al-Kather je informirao Izetbegovića o legislativi Države Katar koja omogućava državljanima Bosne i Hercegovine pravo posjedovanja i korištenja nekretnina u toj državi, što je osnova da nadležne institucije BiH, po načelu reciprociteta, omoguće jednako pravo državljanima Katara u Bosni i Hercegovini.

Izetbegović je podržao princip reciprociteta, te je naglasio da je potrebno otkloniti administrativne prepreke većem broju investicija Katara u Bosni i Hercegovini - saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Bakira Izetbegovića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo