6°C
Mostar 11°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 7°C

24.09.2020 / 16:22 BiH - Johanna Strömquist

Veleposlanica Kraljevine Švedske posjetila Graničnu policiju BiH

Veleposlanica Kraljevine Švedske posjetila Graničnu policiju BiH
Foto: Granična policija BiH
Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić i njegovi suradnici u četvrtak su primili veleposlanicu Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Johannu Strömquist, ...

... prvog sekretara za politička i ekonomska pitanja Annelie Stiglund i prvog sekretara i nordijskog policijskog oficira za vezu Petera Vallastea.

Tijekom susreta u Glavnom uredu GP BiH, direktor Galić je delegaciji Kraljevine Švedske u BiH zaželio dobrodošlicu i zahvalio na pomoći koju, kroz njihovu diplomatsku misiju, pružaju BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Galić je upoznao sugovornike o nadležnostima, organizaciji i aktivnostima ove policijske agencije u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala.

Na sastanku se razgovaralo i o stanju sigurnosti i aktuelnoj situaciji u vezi s ilegalnim migracijama preko teritorija BiH i mjerama koje se poduzimaju na suzbijanju ilegalnih migracija, kao i o problemima sa kojima se suočavaju policijski službenici ove agencije u svakodnevnom radu.

Na sastanku su dogovarani i modaliteti suradnje između Veleposlanstva Kraljevine Švedske u BiH i GP BiH u narednom periodu.

Veleposlanica Strömquist je izrazila zahvalnost na gostoprimstvu te istakla spremnost za nastavak bilateralne suradnje, navodi se u priopćenju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo