9°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 10°C

25.09.2020 / 12:48 Crna hronika - GP BiH

Afganistanac prebacivao čamcem migrante iz Srbije u BiH

Afganistanac prebacivao čamcem migrante iz Srbije u BiH
Foto: GPBiH - Vijesti.ba

Radeći na sprečavanju nezakonitih prelazaka državne granice, pripadnici Jedinice granične policije Zvornik i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji su angažirani kao ispomoć GPBiH u nadzoru granice, 25. septembra , na području Zvornika spriječili su...

....krijumčarenje 11 osoba afroazijskog porijekla iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Radi se o muškarcima mlađe životne dobi, saopćeno je iz Granične policija BiH.

Ilegalni migranti krijumčareni su čamcem, preko rijeke Drine, a krijumčario ih je državljanin Afganistana, koji je upravljao čamcem. Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa našim službenicima izjavili su da dolaze iz Afganistana.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje osoba“, državljanin Afganistana je lišen slobode te će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat tužiocu Tužilaštva BiH. O događaju su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH koji će nastaviti daljnji rad nad migrantima.



(Vijesti.ba )

Izdvajamo