3°C
Mostar 8°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

25.09.2020 / 15:47 Obrazovanje - Ministarstvo obrazovanja

Za projekte inkluzivnog odgoja i obrazovanja u KS 445.619 KM

Za projekte inkluzivnog odgoja i obrazovanja u KS 445.619 KM
Foto: Kanton Sarajevo

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo objavilo je konačnu listu dobitnika sredstva po javnom pozivu za finansiranje/sufinansiranje projekata iz oblasti inkluzivnog odgoja i obrazovanja za podršku djeci i omladini do 26 godine života.

Riječ je o 17 udruženja i neprofitnih organizacija s područja Kantona Sarajevo koji su ispunili kriterije iz javnog poziva, a čijim je predstavnicima resorni ministar Anis Krivić danas uručio odluke o dodjeli sredstava.

Sredstva za realizaciju projekata odobrena su: Udruženju za podršku porodicama sa djecom i poteškoćama u razvoju "Colibri" , Udruženju majki djece s posebnim potrebama "Radost Života",  Udruženju "DUGA", Udruženju "Facultas za prosperitet mladih", Udruženju "Život sa Down sindromom" FBiH, Udruženju defektologa, edukatora - rehabilitatora "STOL", Fondaciji "Hastor", Udruženju "Balkanski otvoreni krug" Udruženju "Beri se", Udruženju "Mininogomet" Sarajevo, Udruženju Plivački klub "SPID", Udruženju porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu", Fondaciji "Muharem Berbić", Omladinskom društvu ,,Dobro djelo“, Udruženju za unapređenje obrazovanja i podrške djeci sa i bez poteškoća u razvoju EDUS – Edukacija za sve, Udruženju učitelja Kantona Sarajevo i Udruženju ,,Bosanska stvarnost“.

Za pojedinačne projekte ovih udruženja i organizacija Ministarstvo je izdvojilo ukupno 445.619,19 KM iz budžeta za ovu godinu.

Odobrena sredstava korisnici će utrošiti isključivo u neposredni odgojno-obrazovni rad sa djecom. Monitoring i kontrolu provedbe projekata vršit će resorno ministarstvo, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo