3°C
Mostar 8°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

26.09.2020 / 14:35 Politika - Predsjednik SDP-a

Nikšić: Nakon 15. novembra selim se u Mostar u historijsku kampanju

Nikšić: Nakon 15. novembra selim se u Mostar u historijsku kampanju
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Nakon što je zajedno sa Našom strankom odbio stvaranje zajedničke liste za Mostar, koja bi gotovo izvjesno osigurala pobjedu i mjesto gradonačelnika promostarskim snagama, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić danas je poručio da ide na pobjedu u ovom gradu.

 

Naglasio je da poslije lokalnih izbora 15. novembra predstoji historijska kampanja kad je riječ o pitanju grada Mostara gdje SDP nastupa u Bh. bloku zajedno s Našom strankom i Prvom mostarskom partijom.

Najavio je da će nakon izbora 15. novembra zatvoriti svoju kancelariju u Sarajevu i preći u Mostar gdje će narednih mjesec dana biti na raspolaganju "svojim drugovima i drugaricama", ne samo on, već i svi iz rukovodstva za koje smatra da mogu pomoći.

Također je najavio da će prirediti kampanju kojom će Mostarcima pokazati da SDP želi da im vrati dignitet, a gradu na Neretvi sjaj koji mu po svemu pripada.

- Ako ništa drugo, oni koji su do sada silne milione potrošili mogli su da osiguraju građanima da imaju gdje da bace smeće a ne da im pod prozorima bude - jasan je Nikšić.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo