9°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 4°C

27.09.2020 / 08:15 Regija - Osvojio 43 posto glasova

Grbin: Napravili smo prvi korak za novi promijenjeni SDP

Grbin: Napravili smo prvi korak za novi promijenjeni SDP
Foto: Pixsell / Vijesti.ba
Peđa Grbin koji se, prema nepotpunim rezultatima i s osvojenih 43 posto glasova plasirao u drugi krug izbora za predsjednika SDP-a, izjavio je u subotu navečer kako je ovo prvi korak za novi, promijenjeni SDP u kojem će biti mjesta za sve koji žele raditi za bolju Hrvatsku.

"U kampanju sam ušao s jednim novim smjerom za SDP, sa željom da prvo napravimo promjenu, onda dobijemo novi SDP i stvorimo pobjedničku stranku. Danas smo napravili prvi korak. Želim SDP koji ne kritizira, nego SDP koji nudi rješenja", rekao je Grbin novinarima te je zahvalio biračima koji su mu dali povjerenje.

Nakon 70 posto obrađenih biračkih mjesta Peđa Grbin osvojio je 43 posto glasova, Željko Kolar 22 posto glasova, na trećem mjestu s 19 posto je Ranko Ostojić, a konačni rezultati bit će objavljeni sutra.

U predsjedničku utakmicu Grbin je, kaže, ušao sa željom da ju i dobije.

"Očekivao sam da ću dobiti potporu SDP-ovaca zato što sam ponudio najkonkretniji program i promjene, i ono najbitnije - rješenja za stvarne probleme građana. Želim da SDP krene u tom smjeru", poručio je.

"Idemo u drugi krug. Iskoristit ću priliku da pozovem kolege iz SDP-a da na taj izborni krug izađu u što većem broju i da mi pomognu da ostvarim promjenu i stvorim novi, pobjednički SDP", poručio je, prenosi Hina.

Slab odaziv članstva na unutarstranačke izbore

Priznao je i kako ih u  "SDP-u ima sve manje".

"Imali smo problema i u ovim izborima jer je pravo glasa imala samo trećina članova. Takva stranka koja se suočava s tim izazovom, nije stranka koja si može dopustiti gubiti ljude. U novom SDP-u bit će mjesta za sve koji žele raditi za bolju Hrvatsku", poručio je.

Slab odaziv članstva na unutarstranačke izbore je, kazao je, poruka svima da treba raditi puno više.

"Moramo promijeniti ovu priču gdje nemaju svi pravo glasa. Jedino ona stranka u kojoj svi mogu dati svoj obol uspjehu, je istinski demokratska stranka. Želim da SDP bude takav", naglasio je.

Na pitanje o suradnji sa stranačkim kolegama koji su ga suspendirali odgovorio je kako će s njegove strane biti odlična.

"Njih pozivam da mi se pridruže. Unutar stranke ne može biti podjela na jedne ili druge, svi smo SDP-ovci", poručio je Peđa Grbin.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo