7°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

27.09.2020 / 16:09 Ostali sportovi - F1

Bottasu pobjeda u Sočiju, Hamilton bez rekorda

Bottasu pobjeda u Sočiju, Hamilton bez rekorda
Foto: Agencije - Vijesti.ba

Finac Valtteri Bottas u Mercedesu pobjednik je Velike Nagrade Rusije na stazi u Sočiju, desete utrke svjetskog prvenstva formule 1.

Bottas je u Sočiju stigao do devete pobjede u karijeri i druge ove sezone, nakon slavlja na otvaranju sezone u Austriji.

"Lijepo je ponovo pobjediti u Sočiju sada treba ostati u ovom ritmu," kazao je Finac koji je upravo u Sočiju ostvario prvu pobjedu u karijeri 2017. godine.

"Znao sam da će tijekom utrke biti šansi za napad na prvo mjesto, a onda je stiga Lewisova kazna. Nakon toga je bilo lako," dodao je Finac koji je u Sočiju slavio pred 30.000 gledatelja.

Dodajmo i kako je to bila sedma uzastopna pobjeda Mercedesa u Sočiju, četiri puta je slavio Britanac Lewis Hamilton, dva puta Bottas, a jednom Nico Rosberg.

Drugi je bio Nizozeac Max Verstappen u Red Bullu, dok je treće mjesto osvojio aktualni svjetski prvak i vodeći u ukupnom poretku Hamilton.

"Mogu biti zadovoljan, bili smo konkurentni. Vozio sam svoju utrku i učinio sam najviše što sam mogao," kazao je Nizozemac.

Britanac je u Sočiju lovio ulazak u povijest, ali ovoga puta nije uspio izborititi pobjedu čime bi se po broju pobjeda izjednačio sa legendarnim vozačem Michaelom Schumacherom. Nijemac je tijekom karijere ostvario 91 pobjedu, dok je Hamilton ostao na 90 pobjeda.

Hamilton je na startu zadržao prvo mjesto. Međutim, naknadno je kažnjen s dva puta po pet sekundi radi vježbanja starta utrke u nedozvoljenom području. Morao je u boks kako bi odradio kaznu što ga je na koncu stajalo pobjede. U boks je ušao u 16. krugu kao lider, a nakon što je odradio kaznu na stazu se vratio na 11. mjesto.

"Nije bilo najbolje, međutim nema veze. Mercedes je slavio i to je važno," kazao je ne pretjerano raspoloženi Hamilton.

Britanac sada vodi sa 205 bodova ispred Bottasa koji ima 161 bod, dok je Verstappen treći sa 128 bodova.

U poretku konstruktora vodi Mercedesa sa 366 bodova ispred Red Bulla (192) i McLarena (106), prenosi Hina.

Za dva tjedna je Eifel Grand Prix utrka u Nurburgringu.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo