-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

27.09.2020 / 22:12 Fudbal - Premijer liga BiH

Široki Brijeg na Pecari savladao Mladost iz Doboja kod Kaknja

Široki Brijeg na Pecari savladao Mladost iz Doboja kod Kaknja

Široki Brijeg je u 9. kolu Premijer lige BiH uspio nakon preokreta da savlada ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja sa 2:1.

Izabranici Tonija Karačića su uspjeli upisati tri boda iako su imali zaostatak od jednog gola od 8. minute, a igračima je otežavala i jaka kiša koja je padala cijelim tokom utakmice.

Loše je otvorio Široki utakmicu, a Enes Alić je postigao lijep gol iz slobodnjaka u 8. minuti za 0:1 vodstvo Mladosti.

Široki je od tada imao potpunu inicijativu, dominirao, ali nije uspijevao naći put do mreže Semira Bukvića, a odbrana Mladosti je bila jako dobro postavljena.

Barem je bila do 31. minute, pošto tada domaći dolaze do poravnanja. Toni Jović je izveo slobodan udarac i ubacio iskosa, a niko nije zahvatio loptu i ona je završila u mrežu Bukvića za 1:1.

Do kraja prvog dijela je Jović imao još jednu šansu, ali je izblokiran.

Otvaranje drugog poluvremena je bilo dosta mirno, igralo se na sredini terena, ali u 55. minuti Široki dolazi do potpunog preokreta.

Strijelac je ponovo bio Jović, a ovaj put je loptu u mrežu poslao nakon dodavanja Ikića, koji je prethodno sjajno probio i proigrao saigrača. Bilo je to 2:1.

U 63. minuti je Cipetić izbio sam pred Bukvića, ali je golman Mladosti uspio odbraniti i ostaviti Mladost u igri.

Rezervista Šišić je prijetio golu Širokog u 78. minuti. Prvo je njegov udarac blokirao Radeljić, a zatim je drugi pokušaj odbranio Zlomislić.

Minut poslije je Alen Jurilj mogao riješiti pitanje pobjednika. Istrčao je kontru, prevario nekoliko protivničkih igrača, a onda pogodio stativu. Nije imao sreće brzonogi fudbaler Širokog.

Novu veliku šansu je Jurilj imao u 86. minuti. Tada ga je proigrao Angelov, a on je promašio iz sjajne situacije.

Mladost je u posljednjim trenucima utakmice imala veliku šansu i mogla je do boda, ali je loptu s gol linije izbio Stanić. Tako je Široki slavio s 2:1 i upisao novu “tricu”.

Sada Široki ima 14 bodova i šesti je, dok je Mladost ostala 11. sa sedam osvojenih poena.

Široki Brijeg – Mladost DK 2:1 (Jović 31’, 55’ / Alić 8’)

Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Matić, Radeljić, Čuljak (Stanić), Marić, Z. Begić, Vukoja (Jurić), Ikić (Angelov), Jović, S. Jurić (Jurilj).

Mladost DK: Bukvić, Alić, Žulj, Hrustanović (Ćerimagić), Vazda, Hadžić, Biber (Šišić), Lalić, Dejanović (Mašić), Nikolić, A. Begić.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo