12°C
Mostar 14°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

28.09.2020 / 08:45 Kultura - Mostarska liska

'Mala liska' za Dražena Pavlovića, večeras predstava 'Putovanje'

'Mala liska' za Dražena Pavlovića, večeras predstava 'Putovanje'
Foto: Vijesti.ba

Predstava "Identitluk" nastala prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević, a u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti Mostar, treća je predstava odigrana sinoć u okviru Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska".

Sjajnu glumačku igru publika je u Narodnom poyori[tu Mostar nagradila dugotrajnim pljeskom i ovacijama. Stručni žiri u sastavu Dragan Jovičić, Ivan Lemo i Salko Pezo "Malu lisku" za najboljeg glumca/glumicu večeri dodijelio je glumcu Draženu Pavloviću.

"Ovo je bilo moje prvo igranje na festivalu 'Mostarska liska'. Radovali smo se svi, unatoč ovoj situaciji, da igramo, da se družimo i da barem nakratko uveselimo rijetke hrabre koji se usude i dalje ući u hram boginje Talije, da gledaju predstave. Sretan sam, naravno, da sam dobio ovu nagradu. Značit će mi, u svakom slučaju iz više razloga, ali u ovom momentu bih samo rekao da sam sretan, ponosan na kolege, zahvalan njima i zadovoljan večerašnjom izvedbom", istakno je glumac Dražen Pavlović.

Četvrta predstava u konkurenciji festivala na rasporedu je večeras u 20 sati. Riječ je o predstavi "Putovanje" Vahida Klopića, u režiji Midhata Kušljugića, nastala u produkciji Narodnog pozorišta Tuzla.

Ulaznice po cijeni od 10 maraka u prodaji su na blagajni Narodnog pozorišta Mostar od 9 do 14 sati, te od 18 sati do početka predstave.

Predstave se izvode u skladu sa svim mjerama i naredbama Kriznog stožera FBiH koje su na snazi.

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Grad Mostar i Ministarstvo obrazovanja, znanostii, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo