8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

28.09.2020 / 13:37 Crna hronika - PU Doboj

Uhapšeni zbog tuče u Doboju, policajac nasrnuo na kolege

Uhapšeni zbog tuče u Doboju, policajac nasrnuo na kolege
Foto: Arhiv
Policija PU Doboj uhapsila je juče u ovom gradu sedam osoba, od kojih je jedna službenik pomenute uprave, saopšteno je iz dobojske policije.

Uhapšeni su D.B., A.K., P.A., B.Ž., T.M., M.M. i I.A., svi iz Doboja, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje, dok za P.A. i I.A. postoji i osnov sumnje da su izvršili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje, navodi se u saopštenju PU Doboj.

Privedeni su osumnjičeni da su juče oko 1.15, u Ulici Cara Dušana u Doboju, imali namjeru da se fizički obračunaju s policijom u čemu su spriječeni, nakon čega su I.A. i P.A. fizički nasrnuli na policijskog službenika, precizirali su iz PU Doboj.

Prethodno je Policijskoj stanici Doboj 1 prijavljeno da se u blizini jednog ugostiteljskog objekta u Doboju čuje galama, nakon čega su na lice mjesta upućene sve raspoložive patrole.

"U službenim prostorijama alkotestirana su sva lica i sva  podvrgnuta testitranju na prisustvo opojnih droga u organizmu, prilikom čega je utvrđeno da je lice inicijala A.K. pozitivno na prisustvo opojnih droga u organizmu, kod lica inicijala P.A. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0, 76 g/kg, kod lica inicijala T.M. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,08 g/kg, kod lica inicijala B.Ž. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0,76 g/kg i isto je odbilo da se podrvgne testiranju na opojne droge i kod lica inicijala M.M. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0, 91 g/kg i za isto je izvršenim testiranjem utvrđeno da je pozitivno na prisustvo opojnih droga u organizmu", saopštili su iz dobojske policije.

Imajući u vidu da je I.A. policijski službenik Policijske uprave Doboj, načelnik Uprave je službenika suspendovao iz MUP-a RS, te je Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a Republike Srpske uputio zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka.

Dalje mjere i radnje se preduzimaju u saradnji sa nadležnim tužilaštvom.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo