5°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

28.09.2020 / 17:39 BiH - MVPBiH

Turković posjetila gradilište Islamskog kulturnog centra u Sisku

Turković posjetila gradilište Islamskog kulturnog centra u Sisku
Foto: MVPBiH
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković posjetila je danas gradilište Islamskog kulturnog centra u Sisku, u Republici Hrvatskoj, te udruženja koja okupljaju Bošnjake u tom gradu.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sisak Alem efendija Crnkić informirao je ministricu Turković o toku izgradnje ovog važnog centra, koja je započela 2016. godine. Naveo je da se završetak radova očekuje krajem iduće godine.

Ministrica je obišla prostorije Islamskog kulturnog centra, a domaćini su predstavili njegove buduće sadržaje. Istaknuto je da se objekat gradi na četiri nivoa, te da će se osim džamije, u njemu nalaziti kongresna dvorana, omladinski klub, restoran s dječjom igraonicom, učionice, biblioteka s čitaonicom i drugi sadržaji.

Turković je kazala da je izgradnja ovakvog objeka, sa originalnim arhitektonskim rješenjem i unikatnom kupolom u ovim krajevima koja posebno plijeni pažnju, izuzetno važna za Bošnjake u ovom mjestu, ali i sve druge građane.

Glavni imam Crnkić je naglasio da je posjeta ministrice Turković prva posjeta jednog visokog funkcionera iz Bosne i Hercegovine. On je izrazio nadu da će se u budućnosti učvrstiti kvalitetnije veze, posebno kroz rad sa mladim generacijama i povezivanje sa Bosnom i Hercegovinom.

Ministrica Turković je tokom boravka u Sisku posjetila i nekoliko udruženja koja okupljaju Bošnjake u tom mjestu i Republici Hrvatskoj, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo