5°C
Mostar 7°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 6°C
Bihać 3°C

28.09.2020 / 20:19 BiH - Sastanak sa Suljagićem

Predstavnici USAID-a posjetili MC Srebrenica  

Predstavnici USAID-a posjetili MC Srebrenica  
Foto: MC Potočari - Vijesti.ba

Predstavnici Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini, predvođeni direktorom Ureda za demokratiju Peterom Croninom posjetili su danas Memorijalni centar Srebrenica gdje su se susreli sa direktorom tog centra Emirom Suljagićem.

- Imali smo produktivan sastanak, te očekujemo da ćemo u narednom periodu imati priliku da sarađujemo i da je ovo korak dalje ka razvoju konkretnih programa podrške. Za nas je bilo važno da predstavimo naš rad, kao i postignuti napredak u posljednjih godinu dana na polju istraživanja, publikacija, izložbi, povezivanja na svjetskom nivou - kazao je Suljagić.

Direktor Memorijalnog centra je predočio projekte koje institucija trenutno realizira uz podršku drugih donatora, ali i ideje koje Centar ima na razvoju novih projektnih aktivnosti poput posebnog istraživanja o ulozi žena na širenju istine o genocidu, uključivanju mladih ljudi iz Srebrenice u aktivnosti, kao i planiranja realizacije novih kampova i ljetnih škola u 2021. godini sa partnerima.

- Hvala CRS-u, projektu PRO-Budućnost i USAID-u na posjeti. Nadam se zajedničkom radu na pomirenju, međuetničkom dijalogu i učenju novih generacija o najvažnijoj poruci koju nosi genocid u Srebrenici, a to je da se nikome, nigdje i nikada ne ponovi Srebrenica - zaključio je Suljagić, saopćeno je iz Memorijalog centra Potočari. 


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo