7°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

29.09.2020 / 23:04 Ekonomija - KO SDA KS

Veliki uspjeh: GRAS na korak do konačnog rješenja problema

Veliki uspjeh: GRAS na korak do konačnog rješenja problema
Foto: Vijesti.ba

Kantonalni odbor SDA Sarajevo danas je pozdravio veliki uspjeh Ministarstva saobraćaja KS koje je u saradnji sa Ministarstvom finansija, upravom GRAS-a, ali i velikim brojem eksperata...

... iz različitih oblasti iz stručnih savjeta SDA, kreiralo "Sporazum o rješavanju problema KJKP GRAS d.o.o." a koji je dobio saglasnost Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo.

- Za ovaj Sporazum se zasigurno može reći da je najveći korak do konačnog rješavanja jednog od gorućih problema Kantona Sarajevo, a u prilog tome govore i stavovi sindikata GRAS-a da se radi o „historijskom sporazumu“ jer je, po njihovim riječima, prvi put ikad od Vlade došao dokument koji je jasno definisao sve slabosti, ali i propisao precizne instrukcije o obavezama i koracima vlade s jedne strane, i uprave preduzeća s druge, navode iz KO SDA KS i dodaju

- Previše su dugo građani KS, kao i samo preduzeće GRAS, bili taoci populista - koji su nekada dolazili i iz naših redova, a čije velike riječi nisu pratili ozbiljan pristup, stručnost i hrabrost za sistemskim rješavanjem ovog problema.

Iz SDA navide da su građani KS konačno zaslužili javni prijevoz dostojan čovjeka, a oni koji su doveli GRAS do ovoga stanja, od onih koji su se ranije nedomaćinski odnosili prema imovini tog preduzeća i primali višak nepotrebnog kadra, pa do Fortine Vlade koja je nabavljala polovne i rashodovane trolejbuse po desetostruko većoj cijeni, zaslužili su da za to odgovaraju.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo