8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

30.09.2020 / 08:45 Regija - Milan Knežević

Abazović ne želi Srbe iz DF-a u novoj vladi Crne Gore

Abazović ne želi Srbe iz DF-a u novoj vladi Crne Gore
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Lider Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević rekao je jučer da je za novu vladu u Crnoj Gori "uslov svih uslova" povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovesti. Ističe i da da još uvijek nema personalnih rješenja za novu vladu Crne Gore pošto Dritan Abazović i...

....njegova koalicija traže da Srbi iz DF ne mogu pokrivati važne pozicije.

On je najavio da će od parlamentarne većine tražiti da pre formiranja vlade povuče taj zakon: "Mi ćemo tražiti od Zdravka Krivokapića i parlamentarne većine da već sad, prije formiranja vlade se povuče zakon o slobodi vjeroispovesti i da se potpiše ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. DF će tražiti kao preduslov za bilo kakve dogovore oko formiranja vlade i gorućih reformskih zakona da trenutna parlamentarna većina povuče antipravoslavni i antisrpski Zakon", rekao je on u emisiji Fokus na B92.

Knežević je istakao da još uvijek nema personalnih rješenja za novu vladu Crne Gore. "Nismo ni stigli do personalnih rješenja pošto Dritan Abazović i njegova koalicija Crno na bijelo traže da Srbi iz DF ne mogu pokrivati pozicije u MUP, Ministarstvu pravde, Ministarstvu odbrane, Ministarstvu spoljnih poslova, u Upravi policije i u ANB. Mi ne prihvatamo ucjenjivanja, da se na bilo koji način traže podobni i nepodobni Srbi", dodao je on.

On je naveo da kada "Srbi treba da uđu u vladu i da zauzmu odgovorne pozicije poželjan je narativ da se uključi Aleksandar Vučić, uključi se Srbija i dovodi se do šizofrene situacije".

Dodao je i da je premijer Albanije Edi Rama boravio u neformalnoj posjeti Crnoj Gori, te da "niko nije pitao odakle njemu pravo da se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore".


(Vijesti.ba / Beta)

Izdvajamo