15°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 18°C

20.10.2020 / 22:54 Fudbal - Liga prvaka

Pjaniću 76 minuta u pobjedi Barce, Rashford heroj Uniteda u Parizu

Pjaniću 76 minuta u pobjedi Barce, Rashford heroj Uniteda u Parizu
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Završeni su svi susreti večerašnjeg programa 1. kola nove sezone Lige prvaka, a igrali su se mečevi u grupama E, F, G i H.

Derbi večeri odigran je u Parizu, gdje je PSG ugostio Manchester United, a Crveni đavoli su u samom finišu stigli do velike pobjede.

Gledali smo uzbudljivi napet meč sa dosta prilika na obje strane, a na kraju se bolje snašao tim Olea Gunnara Solskjaera i slavio sa 1:2.

Do prvog gola je došao United i to iz jedanaesterca u 23. minuti. Tačnije, iz ponovljenog jedanaesterca, pošto je prvi put udarac Brune Fernandesa zaustavio Keylor Navas, ali je sudija Lahoz utvrdio da je ranije nego što je dozvoljeno napustio liniju svog gola.

Drugi put je Fernandes bio sigurniji i pogodio za 0:1. Poravnanje Svecima u nastavku autogolom donosi Anthony Martial, koji svoju mrežu trese u 55. minuti. Nakon toga se Francuz mogao i iskupiti, ali je propustio sjajnu šansu.

Kada se činilo da će završiti bez pobjednika, u 88. minuti je mrežu Navasa zatresao Marcus Rashford i postavio konačnih 1:2.

Barcelona je na svom Nou Campu bez problema savladala Ferencvaros sa 5:1, iako su Mađari prvi prijetili u ovom susretu. Čak su došli i do gola preko Nguena, ali je on poništen zbog ofsajda.

Nakon toga su za Barcu pogađali Messi iz penala, Ansu Fati i Coutinho, a nakon što je u 68. minuti isključen Gerard Pique, Kharatin je postigao počasni gol za Ferencvaroš iz penala za 3:1.

U 84. minuti mladi supertalentovani Pedri postiže pogodak za 4:1, da bi konačnih 5:1 u 89. minuti postavio rezervista Dembele.

Miralem Pjanić je u ovom susretu na terenu bio do 76. minute, kada ga je zamijenio Busquets. Na drugoj je strani cijeli meč odigrao Adnan Kovačević, dok je Eldar Ćivić teren napustio u 63. minuti.

Basaksehir našeg Edina Višće poražen je na gostovanju u Njemačkoj kod Red Bull Leipziga, a oba gola za domaće je postigao Angelino i to već u 16. i 20. minuti.

Višća je odigrao svih 90 minuta.

U jednom od zanimljivijih duela večeri, Lazio je na Olimpicu na krilima Immobilea nadigrao Dortmund. Immobile je na startu utakmice doveo Nebeskoplave u vodstvo, koje je udvostručio autogolom golman gostiju Hitz.

Mladi Akpa Akpro je u nastavku na asistenciju Immobilea postigao treći gol za Lazio, a utješni pogodak za goste postigao je Haaland.

Remiji su viđeni u duelima Chelseaja i Seville (0:0), te Rennesa i Krasnodara (1:1).

Liga prvaka, 1. kolo:

Grupa E:

Chelsea – Sevilla 0:0

Rennes – Krasnodar 1:1 (Guirassy 56’ / Ramirez 59’)

Grupa F:

Zenit – Club Brugge 1:1 (Horvath 74'ag / Dennis 63’)

Lazio – Dortmund 3:1 (Immobile 6’, Hitz 23'ag, Akpa Akpro 76’ / Haaland 71’)

Grupa G:

Dynamo Kiev – Juventus 0:1 (Morata 46’)

Barcelona – Ferencvaroš 5:1 (Messi 27'p, Fati 42’, Coutinho 52’, Pedri 82’, Dembele 89’ / Kharatin 70'p)

Grupa H:

PSG – Manchester United 1:2 (Martial 55'ag / Fernandes 23'p, Rashford 87’)

RB Leipzig – Basaksehir 2:0 (Angelino 16’, 20’)


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo