4°C
Mostar 9°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

22.10.2020 / 17:38 BiH - Prag

Ambasadorica Mlinarević predala akreditive češkom predsjedniku Zemanu

Ambasadorica Mlinarević predala akreditive češkom predsjedniku Zemanu
Foto: FENA
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević predala je u srijedu akreditivna pisma predsjedniku Češke Republike Milošu Zemanu.

Ceremonija predaje akreditivnih pisama održana je u praškom dvorcu i za razliku od ranijih godina bila je prilagođena okolnostima uvjetovanim pandemijom Covid-19, s obzirom na to da se Češka u posljednje vrijeme sučava sa povećanim brojem zaraženih koronavirusom.

Bila je to prva ceremonija predaje akreditivnih pisama od januara ove godine, upriličena za 13 ambasadora u Češkoj Republici i uz poštivanje rigoroznih epidemioloških mjera.

Ambasadorica Mlinarević se zahvalila predsjedniku Zemanu za ukazanu čast te mu poželjela dobro zdravlje u obnašanju dužnosti u ovom teškom trenutku za Češku Republiku.

Predsjednik Zeman je tom prilikom uputio izvinjenje ambasadorici Mlinarević zbog drugačijeg načina predaje akreditivnih pisama te joj poželio ugodan boravak i uspješan rad u Češkoj Republici, uz želju za nastavak jačanja bilateralne saradnje Bosne i Hercegovine i Češke Republike, saopćeno je iz MVP-a BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo