3°C
Mostar 8°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

22.10.2020 / 21:12 KORONAVIRUS - Covid-19

Grčka uvodi noćni policijski sat

Grčka uvodi noćni policijski sat
Foto: FENA

Grčka će uvesti noćni policijski sat u područjima koja su najviše pogođena COVID-19, izjavio je u četvrtak premijer Kyriakos Mitsotakis, najavljujući ograničenja kretanja u nekoliko područja zemlje, uključujući i Atinu.

Ranije su vlasti prijavile 882 nova slučaja koronavirusa, što je novi maksimum, nakon što je u srijedu prijavljeno 865 slučajeva zaraze, prenio je Reuters.

Mitsotakis je rekao da će kretanje biti zabranjeno od 00.30  poslije ponoći do 5 ujutro na lokacijama za koje se smatra da su visoko rizične i na kojima je neophodan pojačani nadzor, na osnovu procjene rizika od četiri nivoa od strane vlasti. Mjera će biti na snazi ​​od subote.

Dvije regije na sjeveru Grčke, Kozani i Kastoria, izložene su najvećem riziku, a regionalna zatvaranja su već najavljene, nakon čega slijede druge pokrajine pojačanog nadzora u sjevernoj Grčkoj i regija Atika, u kojoj je  Atina.

Grčka je zabilježila znatno niži broj COVID-19 od ostalih zemalja u Evropi, iako su slučajevi počeli rasti početkom oktobra. Također je država počela provoditi više testiranja stanovnika na koronavirus.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo