9┬░C
Mostar 14┬░C
Tuzla 6┬░C
Banja Luka 4┬░C
Biha─ç 6┬░C
Powered by Dark Sky

25.10.2020 / 20:43 KORONAVIRUS - Stigli rezultati

Hrvatska ministrica Brnjac pozitivna na koronavirus, u samoizolaciji još dva ministra

Hrvatska ministrica Brnjac pozitivna na koronavirus, u samoizolaciji još dva ministra
Foto: Agencije - Vijesti.ba

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac pozitivna je na koronavirus, pa je zbog njezinog sudjelovanja na sastanku u Vladi u subotu mjera samoizolacije izre─Źena dvojici ministara, a ostalim nazo─Źinima mjera pasivnog nadzora, izjavio je Hini u nedjelju glasnogovornik Vlade.

Samoizolacija je odre─Ĺena ministru rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladrovi─çu i ministru gospodarstva i odr┼żivog razvoja Tomislavu ─ćori─çu, koji su sjedili pored ministrice Brnjac.

"Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac obavila je u nedjelju testiranje na prisutnost koronavirusa, a rezultati testa pokazali su da je pozitivna na koronavirus", rekao je glasnogovornik Marko Mili─ç.

Ministrica je danas osjetila simptome bolesti te se odlu─Źila testirati, a dobrog je zdravstvenog stanja s blagom klini─Źkom slikom, odnosno blago povišenom temperaturom, dodao je.

"Ministrica Brnjac svoje obveze nastavlja obavljati u izolaciji, pridr┼żavaju─çi se svih mjera epidemiologa. Samoizolacija je odre─Ĺena i ─Źlanovima njene obitelji, a epidemiolozima su dani podaci o bliskim kontaktima ministrice u posljednjih 48 sati", naveo je Mili─ç.

U Vladi je ju─Źer odr┼żan sastanak o pripremi Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine te Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, kao i oko borbe protiv COVID-19, a na njemu je sudjelovala i ministrica Brnjac.

"S obzirom na sastanak koji se ju─Źer odr┼żao u Vladi, de┼żurna epidemiologinja odredila je mjeru obavezne samoizolacije u trajanju od 14 dana za ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovi─ça i ministra gospodarstva te odr┼żivog razvoja Tomislava ─ćori─ça, koji su na sastanku sjedili pored ministrice Brnjac", rekao je Mili─ç.

Glasnogovornik Vlade dodao je da su tijekom cijelog sastanka svi sudionici nosili zaštitne maske.

"Po odluci epidemiologinje, na ostale sudionike sastanka i ─Źlanove Vlade koji su bili na udaljenosti ve─çoj od dva metra od ministrice Brnjac odnosit ─çe se pravila pasivnog nadzora te preporuka o poja─Źanom nadzoru zdravstvenog stanja, uz obavezno testiranje na koronavirus", naveo je Mili─ç.(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo