6°C
Mostar 9°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

25.10.2020 / 22:46 BiH - Dva puta sedmično

Sa banjalučkog aerodroma poletio promotivni Ryanairov avion za Geteburg

Sa banjalučkog aerodroma poletio promotivni Ryanairov avion za Geteburg
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

Kompanija Ryanair večeras je označila početak rada linije Banja Luka - Geteburg poletanjem prvog aviona sa piste na Mahovljanima.
"Ovim promotivnim letom kompanija donosi i akciju na cijene karata", saopćeno je iz Ryanaira.

Ova vodeća evropska vazduhoplovna kompanija je navela da će let na relaciji Banja Luka - Geteburg letjeti dva puta sedmično, u okviru zimskog reda letenja Ryanair za ovu godinu.

Pokrenuo je i prodaju karata po promotivnoj cijeni od 14,99 eura za putovanja do decembra, koje su dostupne za rezervaciju samo na internet stranici Ryanair do utorka u ponoć 27. oktobra.

Generalni direktor Aerodroma Banja Luka Milan Račić rekao je da se raduje novom redu letenja Ryanaira, te smatra veoma značajnim početak saobraćaja ka Švedskoj.

"Nastavljamo odličnu saradnju sa kompanijom Ryanair", rekao je Račić.

U saopćenju banjalučkog aerodroma su podsjetili da je pandemija koronavirusa negativno uticala na održavanje i razvoj avio-saobraćaja na banjalučkom aerodromu, pa je u prvom polugodištu ostvareno ukupno 654 letova, što je u odnosu na prvo polugodište 2019. godine manje za 47,17 odsto, a u istom periodu prevezeno je 32.978 putnika, odnosno manje za 50,29 odsto.

Banjalučki aerodrom zimsku sezonu letenja počinje letovima kompanije Air Serbia na liniji Beograd - Banja Luka dva puta sedmično i Ryanair sa letovima Banja Luka - Geteburg, takođe dva puta sedmično.



(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo