18°C
Mostar 20°C
Tuzla °C
Banja Luka 24°C
Bihać 20°C

26.10.2020 / 08:20 BiH - Na današnji dan

Dvije godine od ubistva sarajevskih policajaca, ubice nisu pronađene

Dvije godine od ubistva sarajevskih policajaca, ubice nisu pronađene
Foto: Vijesti.ba

Adis Šehović i Davor Vujinović, pripadnici MUP -a KS, ubijeni su na današnji dan 26. oktobra 2018. godine. Ubjeni su u sukobu sa automafijom u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Njihove ubice još nisu pronađene. Zbog ubistva je pod istragom više osoba, stoji u zajedničkoj izjavi Tužilaštva KS i MUP-a KS.

Navode da je do sada u ovom predmetu poduzeto više od hiljadu radnji dokumentiranja i dokazivanja pa je tako saslušano i ispitano oko 300 osoba. Naređena su DNK, biološka, balistička, mehanoskopska i druga vještačenja, uključujući i zamolnice za međunarodnu pravnu pomoć zbog pribavljanja podataka, te saslušanja i vještačenja izvan Bosne i Hercegovine.

Zbog eventualnih saznanja i informacija o krivičnom djelu ubistva, poligrafski je testirano 39 osoba. Izuzeto je oko 100 videonadzora koji su vještačeni.

Pored MUP-a KS koji je nosilac aktivnosti u istrazi, kroz razmjenu operativnih saznanja, provjere, saslušanja, analize i vještačenja, ostvarena je saradnja i sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu, Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Federalnom upravom policije. Ostvarena je saradnja i sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom u razmjeni podataka.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo