8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

26.10.2020 / 22:46 Fudbal - Serie A

Džeko strijelac u sjajnom derbiju: Milan i Roma osvojili po bod na San Siru

Džeko strijelac u sjajnom derbiju: Milan i Roma osvojili po bod na San Siru

Na San Siru smo večeras svjedočili sjajnom derbiju Milana i Rome u 5. kolu Serije A, a na kraju su ova dva tima podijelila bodove odigravši 3:3.

Dva gola je postigao fantastični Zlatan Ibrahimović, jedan je za Milan dodao Alexis Saelemaekers, a na drugoj strani su pogađali Edin Džeko, Jordan Veretout i Marash Kumbulla.

Milan je sjajno otvorio utakmicu i poveo već na samom startu. Igrala se 2. minuta, Raphael Leao je poslao sjajnu loptu prema Zlatanu Ibrahimoviću, koji vara golmana Mirantea i s lakoćom šalje loptu u mrežu Vučice.

Mogao je već nakon tri minute uzvratiti Edin Džeko na drugoj strani, prošao je po lijevoj strani, ali na kraju ga je u posljednji tren blokirao Kjaer.

Ipak, Džeko je u 14. minuti uspio postići pogodak i ekspresno odgovoriti Zlatanu, pošto je iskoristio kiks golmana Tatarusanua, sjajno skočio nakon kornera i glavom poslao loptu u mrežu za 1:1.

Na odmor se otišlo s tim rezultatom, a nastavak donosi također odličan fudbal i mnogo golova.

Ponovo je Roma loše ušla u nastavak, te u 47. minuti nakon sjajnog prodora Leaa koji je asistirao Saelemaekersu, Milan pogotkom Belgijanca dolazi do novog vodstva od 2:1.

A, onda, u finišu dosta kontroverznih odluka sudije Giacomelija. Prvo je u 71. minuti dosudio jako, jako diskutabilan penal za Romu, koji je u gol pretvorio Veretout za 2:2, a onda je Giacomeli kompenzovao ovu odluku i na drugoj strani pokazao na bijelu tačku nakon što je pao Calhanoglu.

Loptu je na bijelu tačku tada namjestio Ibrahimović, te svojim drugim golom večeras donio i treće vodstvo Milanu.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno ekipi Stefana Piolija da slavi u ovom meču, pošto u 83. minuti Kumbulla nakon kornera pogađa za 3:3.

Do kraja nije bilo promjene, a Milan je s ovim bodom ostao na vrhu tabele sa ukupno 13 bodova, dok je Roma devetoplasirana sa osam.

Džeko je odigrao svih 90 minuta za Romu, dok je Rade Krunić u 73. minuti zamijenio strijelca drugog gola za Milan Saelemaekersa.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo