6°C
Mostar 9°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

28.10.2020 / 21:00 Fudbal - Liga prvaka

Višća i Basaksehir dugo držali otpor PSG-u, ali na kraju poraženi, Chelsea ubjedljiv u Rusiji

Višća i Basaksehir dugo držali otpor PSG-u, ali na kraju poraženi, Chelsea ubjedljiv u Rusiji
Foto: Agencije / Vijesti.ba
U prva dva današnja meča drugog kola grupne faze Lige prvaka Paris Saint Germain i Chelsea su upisali pobjede na gostovanjima.

Basaksehir je na svom terenu dočekao PSG i pružio odličan otpor favorizovanom rivalu, ali je na kraju francuski tim slavio rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme meča nije donijelo golove, ali jeste zato ravnopravnu borbu i nekoliko odličnih šansi za domaći tim. Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Višća bio je vrlo zapažen i najviše je prijetio Keyloru Navasu, ali njegove prilike iz 16. i 37. minute nisu rezultirale pogotkom.

I u nastavku smo gledali ravnopravnu bitku, ali je PSG na iskustvo priveo meč kraju u svoju korist. Igrao se 64. minut kada je Moise Kean skočio visoko na centaršut Kyliana Mbappea i pogodio glavom za vodstvo Parižana.

Konačan rezultat postavio je isti igrač u 79. minuti nakon centaršuta u kojem nije baš najbolje primio loptu, ali je onda iz okreta sjajno pogodio i riješio pitanje pobjednika.

U drugom meču dana još sigurniji je na gostovanju bio Chelsea, koji je rezultatom 4:0 bio bolji od Krasnodara.

Počelo je promašenim jedanaestercem Jorginha u gostujućem timu, ali to nije skupo koštalo Plavce. Već do poluvremena Callum Hudson-Odoi je pogodio za vodstvo izabranika Franka Lamparda.

Dugo se čekalo na uzbuđenja u nastavku, a u 76. minuti dosuđen je novi penal za goste. Ovaj put šutirao je Timo Werner i bio je siguran. Svega pet minuta kasnije u strijelce se upisao i Hakim Ziyech, postigavši prvijenac u dresu Chelseaja. Konačan rezultat u posljednjoj minuti regularnog vremena postavio je Christian Pulišić.

Liga prvaka, 2. kolo:

Grupa E:

18:55 Krasnodar – Chelsea 0:4

21:00 Sevilla – Rennes (Arena Sport 4)

Grupa F:

21:00 Dortmund – Zenit

21:00 Club Brugge – Lazio (Arena Sport 2?

Grupa G:

21:00 Juventus – Barcelona (Nova BH)

21:00 Ferencvaroš – Dynamo Kiev

Grupa H:

18:55 Basaksehir – PSG 0:2

21:00 Manchester United – RB Leipzig (Arena Sport 1 BiH)


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo